HOME VAKANTIEHUIS FOTO'S PRIJZEN KALENDER CONTACT RESERVERING CURAÇAO LINKS dutch flag english flag
random photo random photo random photo random photo random photo random photo

CURAÇAO

Taal
Er wordt Nederlands gesproken, Engels, Spaans en Papiamento.

Munteenheid
De munteenheid op Curaçao is de Nederlanse Antilliaanse gulden (naf). De koers is gerelateerd aan de US dollar. Met uw pinpas kunt u op veel plaatsen geld opnemen. Ook creditcards worden veelal geaccepteerd.

Inkopen
Op Curaçao vindt u vele supermarkten, er is zelfs een A.H. Supermarkt. Op 15 minuten afstand met de auto van de villa is de grote supermarkt Centrum.

Water
Het kraanwater is van uitstekende kwaliteit en prima te drinken, zacht en zonder chloor.

Electriciteit
De netspanning op Curaçao is 127 volt, 50 Hertz. Alle aansluitingen in de villa zijn 220 Volt.

Klimaat
De gemiddelde luchttemperatuur is 28° Celsius. De gemiddelde watertemperatuur is 27° Celsius. Er is altijd de verkoelende wind, de noordoostpassaat.

Restaurants
Er zijn vele goede restaurants gesitueerd over het gehele eiland met een grote diversiteit.


Nog meer Curaçao

Een heerlijk zonnig klimaat, de azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Wie droomt daar niet van?

Curaçao heeft het allemaal, een stukje Nederland in de tropen, een gastvrij en altijd 's zomers eiland. Van de Nederlandse Antillen is Curaçao het grootste eiland. Nederlands is de officiële voertaal.

Door de ligging ? benedenwinds, 60 km voor de Zuidamerikaanse kust ? heeft het eiland geen last van orkanen. De gemiddelde luchttemperatuur is 28 graden Celsius en de temperatuur van het zeewater bedraagt 27 graden Celsius. Voor vakantie of om te overwinteren het ideale klimaat. Vanaf Schiphol is Curaçao goed bereikbaar. Er wordt dagelijks vanaf Schiphol gevlogen op Curaçao. Na een vlucht van 9 uur staat u op de nationale luchthaven Hato.


CURAÇAO HEEFT NOG VEEL MEER TE BIEDEN

De verschillende culturen zijn terug te vinden in de bijzondere architectuur (de landhuizen van de vroegere plantage-eigenaren). Veel van deze huizen zijn mooi gerestaureerd en zijn een bezoek meer dan waard.

De hoofdstad Willemstad kent vele historische gebouwen en is niet voor niets geplaatst op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. U kunt in Willemstad gezellig winkelen en er zijn veel goede en leuke restaurants te vinden, waar je na een dag vol indrukken in restaurants heerlijk kunt gaan eten. De zeehaven van Willemstad wordt regelmatig aangedaan door cruiseschepen. Vanaf een terrasje aan de Handelskade een ware bezienswaardigheid.

Naast de gezellige drukte van Willemstad heeft Curaçao een mooi en onaangetast achterland. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de bijzondere fauna en flora. Voor duikliefhebbers vormen de schitterende koraalriffen voor de kust een waar paradijs. Zelfs met een snorkel en duikbril is het zeer de moeite waard. Er gaat een wereld voor u open.

Curaçao heeft alle ingrediënten voor een geweldig verblijf: sportaccommodaties, zon, strand, gezelligheid, ruimte en rust, goede supermarkten en een goede gezondheidszorg. Alles is er te vinden.